Uutiset 5 syyskuun, 2014

Bore lisää ympäristöystävällisiä ratkaisuja M/V Bore Song -aluksella ja uusii rahtaussopimuksen P&O Ferriesin kanssa

Bore Ltd ja P&O Ferries ovat sopineet M/V Bore Songin rahtaussopimuksen jatkosta Pohjanmeren liikenteessä nykyisen sopimuskauden päätyttyä joulukuussa 2014.

M/V Bore Song rakennettiin vuonna 2011 uuden Bore RoFlex -konseptin mukaan. Aluksella on joustava lastauskapasiteetti, alhaiset päästöt ja common rail -moottori, jotka tekevät aluksesta ympäristöystävällisen. Rikkipäästöjä koskevien uusien määräysten vuoksi Bore on päättänyt asentaa rikkipesurin M/V Bore Songille, mikä vähentää entisestään aluksen ympäristöjalanjälkeä tammikuusta 2015 alkaen. Valittu ratkaisu perustuu DeltaLangh-pesuriteknologiaan ja on vastaperustetun Deltamarin Floating Construction Oy:n pakokaasujen puhdistusjärjestelmän avaimet-käteen-toimitus.

John Garner, P&O Ferriesin laivastojohtaja sanoo: ”Toimimme läheisessä yhteistyössä Boren kanssa myös teknisissä kysymyksissä, ja iloitsemme tästä rikkipesurin asennuksesta. Se on hyvä uutinen P&O Ferriesille, sillä pyrimme vastaamaan uusiin päästörajoituksiin, jotka tulevat voimaan ensi vuonna, ja se on myös hyvä uutinen asiakkaillemme. M/V Bore Song on osoittautunut sopivaksi Pohjanmeren liikenteeseemme, ja siksi olemme hyvin mielissämme siitä, että voimme jatkaa nykyistä rahataussopimusta ja siten tarjota erinomaista palvelua rahtiasiakkaillemme.”

Håkan Modig, Boren toimitusjohtaja toteaa: ”Asiakkaamme P&O Ferriesin kumppanina pyrimme tarjoamaan kestäviä ratkaisuja liikenteeseen, jossa aluksemme toimivat. Sopimuksen jatkaminen osoittaa, että olemme kyenneet lunastamaan asiakkaamme odotukset. M/V Bore Songille valittu rikkipesuri sopii hyvin alukselle ja sitä liikennöivälle asiakkaalle.”

Rami Hirsimäki, Deltamarin Floating Construction Oy:n toimitusjohtaja vahvistaa: ”Olemme mielissämme, että voimme toimittaa hybridipesurin M/N Bore Songille. Erityisesti suljettu kierto pesuprosesi edustaa DeltaLanghin pakokaasujen puhdistuksen hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden ansiosta liete on kuivaa ja sen vesipitoisuus on alhainen.”

Lisätietoja:
Boren toimitusjohtaja Håkan Modig, tel + 358 9 61883 272
P&O Ferriesin laivastojohtaja John Garner, tel + 44 1304 863000

Varustamo Bore Ltd on osa Rettig Group -konsernia. Laivastoon kuluu 16 alusta. Vuonna 2013 liikevaihto oli noin 65 miljoonaa euroa, sidottu pääoma noin 250 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 380.

P&O Ferries liikennöin Ison-Britannian, Hollannin, Belgian, Ranskan ja Irlannin välillä. Laivastoon kuuluu 20 alusta, jotka kuljettavat yhdeksän miljoonaa matkustajaa ja kaksi miljoonaa rahtiyksikköä vuodessa.

Deltamarin Floating Construction Oy on Deltamarin Oy:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Se on suunnittelutoimisto, joka toimittaa avaimet-käteen-ratkaisuja asiakkailleen. Lisätietoja DeltaLanghista: www.deltalangh.com.