13.02.2015

Boren omistus Försäkringsaktiebolaget Alandiassa

Rettig Group Oy Ab on tänään tytäryhtiönsä Bore Oy Ab:n kautta lisännyt omistustaan Försäkringsbolaget Alandiassa noin 19,4 prosenttiin. Omistuksen odotetaan kasvavan vielä noin 21,3 prosenttiin, mikäli kaupan toteutuminen saa Finanssivalvonnan suostumuksen. Tämän seurauksena yhtiö muuttuu Rettig Group -konsernin osakkuusyhtiöksi.

Rettig Group on aikaisemmin tiedottanut, että Boren omistusosuus Försäkringsbolaget Alandiassa olisi alustavien laskelmien mukaan runsaat 15 prosenttia. Vuoden 2014 lopussa lopullinen osuus vahvistui noin 17,0 prosentiksi.

Borella on ollut osakassuhde Redarnas Ömsesidiga Försäkringsbolagiin (RÖF) vuodesta 2006. Bore on myös yksi Försäkringsaktiebolaget Alandian suurimmista asiakkaista.

Vuoden 2014 aikana RÖF:n ja sen silloin kokonaan omistama Försäkringsaktiebolaget Alandian (Alandia) yhtiökokoukset hyväksyivät yhtiömuodon muutos- ja fuusiosuunnitelman. Suunnitelma sai Finanssivalvonnan suostumuksen, minkä seurauksena RÖF muutettiin vakuutusosakeyhtiöksi ja fuusioitiin Alandian kanssa 31.12.2014.

Hans Sohlström, Rettig Groupin toimitusjohtaja:
”Yhtiömuodon muutoksen ja fuusion myötä ne omistajat, jotka ovat olleet kiinnostuneita myymään osan tai koko omistuksensa Försäkringsaktiebolaget Alandiassa, ovat voineet myydä osakkeitaan. Rettig Group on tytäryhtiönsä Boren kautta tarjoutunut ostamaan myynnissä olevia osakkeita. Rettig Groupin missio on Arvoa sukupolville, mikä tarkoittaa, että olemme vastuullinen ja pitkäjänteinen omistaja. Boren kautta meillä on pitkä historia laivanvarustamoalalta ja pidämme Försäkringsaktiebolaget Alandiaa kiinnostavana yhtiönä, jota haluamme olla mukana tukemassa ja kehittämässä.”

Lisätietoja:
Josefina Tallqvist, Rettig Group, Director, Corporate Communication and IR
Puh. +358 40 7455276, josefina.tallqvist@rettig.fi tai www.rettig.fi

Rettig Group on suomalainen perheyritys, joka luo arvoa sukupolville kestävän ja pitkäjänteisen kasvun kautta. Kaikissa liiketoiminnoissamme tavoittelemme johtavaa markkina-asemaa ja korkeampaa asiakasarvoa pienemmin ympäristövaikutuksin. Rettig Groupin omistukseen kuuluvat Rettig ICC – Euroopan johtava lämpöpattereiden ja sisäilman säätölaitteiden valmistaja; Nordkalk – Pohjois-Euroopan johtava kalkkikivipohjaisten tuotteiden toimittaja teollisuuteen, maanviljelykseen ja ympäristönhoitoon; sekä Bore – teollisten merikuljetuspalveluiden tarjoaja. Vuonna 2013 Rettig Groupin liikevaihto oli 974 miljoonaa euroa ja yhtiö työllisti noin 4 300 henkilöä 25 maassa.