18.01.2019

Marcel Gestranius Nordkalkin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi – Muutosohjelma suorityskyvyn parantamiseksi käynnistyy

Nordkalkin hallitus on nimittänyt Marcel Gestraniuksen (s. 1969, FM) yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 17.1.2019 alkaen. Marcel on toiminut Nordkalkin talousjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2015 lähtien. Hän raportoi Matts Rosenbergille, joka on Nordkalkin hallituksen puheenjohtaja sekä Rettig Groupin varatoimitusjohtaja ja Head of Core Investments. Marcel jatkaa myös talousjohtajan tehtävässään väliaikaisen toimitusjohtajuuden aikana.

Nordkalkin hallitus on sopinut yhdessä Hannu Hautalan kanssa, että Hannu jättää Nordkalkin toimitusjohtajan tehtävät välittömästi. Hannu on toiminut Nordkalkin toimitusjohtajana tammikuusta 2017 lähtien. Uuden toimitusjohtajan rekrytointi on käynnissä.

Samalla yhtiössä käynnistetään mittava muutosohjelma, jonka tavoitteena on toiminnan kokonaisvaltainen uudistaminen ja kannattavuuden parantaminen. Nordkalkilla on vahva ydinliiketoiminta, mutta myös paljon mahdollisuuksia parantaa toimintaansa ja siten luoda vankka pohja tulevaisuuden kasvulle.

Matts Rosenberg, Nordkalkin hallituksen puheenjohtaja:

”Nordkalkissa on ammattitaitoista väkeä ja yli sadan vuoden kokemus kalkkiliiketoiminnasta. Syksyllä tehdyn kattavan analyysin perusteella meillä on selkeä kuva siitä, miten yhtiön suunta saadaan muuttumaan. Haemme nyt uutta toimitusjohtajaa vetämään tätä tärkeää muutosta yhtiössä. Rettig Groupin ja Nordkalkin hallituksen puolesta haluan kiittää Hannua hänen Nordkalkille antamastaan panoksesta ja toivottaa onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin.”

Lisätietoja

Matts Rosenberg, Nordkalkin hallituksen puheenjohtaja, Rettig Groupin varatoimitusjohtaja ja Head of Core Investments

Pia Dahlqvist, Rettig Groupin viestintä- ja henkilöstöjohtaja
Puhelin: +358 40 526 7813
Sähköposti: pia.dahlqvist@rettig.fi