13.04.2018

Martti Ala-Härkönen, Tapio Kolunsarka ja Pekka Kuusniemi Rettig ICC:n hallitukseen

Martti Ala-Härkönen Tapio Kolunsarka Pekka Kuusniemi

 

Martti Ala-Härkönen (s. 1965), Tapio Kolunsarka (s. 1975) ja Pekka Kuusniemi (s. 1968) on valittu Rettig ICC:n hallituksen uusiksi jäseniksi. Rettig ICC on Rettig Groupin kokonaan omistama portfolioyhtiö. Martti Ala-Härkönen on Caverionin talousjohtaja, Tapio Kolunsarka Ramirentin toimitusjohtaja ja Pekka Kuusniemi Raisio-konsernin toimitusjohtaja.

Rettig ICC on Euroopan johtava sisäilman säätölaitteiden toimittaja. Yrityksellä on seitsemäntoista tehdasta yhdessätoista Euroopan maassa sekä myynti- ja huoltotoimintoja ympäri maailmaa. Uudet jäsenet tuovat Rettig ICC:n hallitustyöhön arvokasta näkemystä ja kokemusta teollisuudesta sekä yrityksien talouden johtamisesta, mikä on omiaan tukemaan Rettig ICC:n tulevaisuuden kasvustrategiaa.

Hallituksen uusien jäsenten taustat

Martti Ala-Härkönen (KTT, TkL) toimii talousjohtajana Caverion-konsernissa. Caverion suunnittelee, toteuttaa, hoitaa ja ylläpitää älykkäitä, energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöjen, teollisuuden ja infrastruktuurin tarpeisiin Pohjois-, Keski- ja Etelä-Euroopassa. Martti on aiemmin toiminut vastaavissa tehtävissä Cramon, WM-datan ja Novo Groupin palveluksessa.

Tapio Kolunsarka (DI, KTM) on Ramirent-konevuokrauskonsernin toimitusjohtaja. Ramirent vuokraa erilaisia laadukkaita rakennuskoneita kymmenessä maassa Pohjois-, Etelä- ja Itä-Euroopassa. Ennen Ramirentille siirtymistään Tapio hoiti useita johtotehtäviä UPM Raflatacilla Suomessa ja USA:ssa, toimien viimeisimpänä Executive Vice President -tehtävässä. Tapio aloitti uransa konsulttina McKinsey & Companyssa.

Pekka Kuusniemi (KTM) toimii Raisio-konsernin toimitusjohtajana. Raisio-konserni on kansainvälinen elintarvike- ja rehuyhtiö. Ennen nykyistä tehtäväänsä Pekka toimi Oras Groupin toimitusjohtajana ja hän hoiti myös Hansa Armaturenin toimitusjohtajan tehtävää. Pekka aloitti uransa Unileverin palveluksessa.

Kaikkien uusien hallituksen jäsenien arvioidaan olevan riippumattomia yhtiöstä ja sen osakkeenomistajista.

Tomas von Rettig, Rettig Groupin toimitusjohtaja:

“Olemme erittäin iloisia, että saamme Martin, Tapion ja Pekan Rettig ICC:n hallitukseen. Näillä tunnetuilla ja arvostetuilla johtajilla on pitkä, kansainvälinen kokemus eri teollisuuden aloilta. Strategianamme on omistaa ja kehittää oman alansa parhaita yrityksiä, ja uusien hallitusjäsenten myötä pystymme entisestään kehittämään osaamistamme aktiivisena omistajana sekä tukemaan Rettig ICC:n jatkuvaa kasvua kansainvälisillä pelikentillä.”

Rettig ICC

Rettig ICC:n juuret ovat Pohjanmaan Purmossa, joka nykyisellään kuuluu Pedersören kuntaan. Rettig Group hankki Oy Purmo Tuote -radiaattoritehtaan vuonna 1970 ja on sittemmin rakentanut yritystä orgaanisesti sekä useiden kotimaisten ja kansainvälisten yritysostojen kautta. Viimeisin hankinta oli italialainen Emmeti S.p.A. joulukuussa 2015.

Nykyään Rettig ICC on Euroopan johtava sisäilman säätölaitteiden toimittaja. Yrityksen asiakkaita ovat LVI- ja lämmitysalan tukkukauppiaat ja asentajat. Sen tuotevalikoimaan kuuluvat mm. radiaattorit, lattialämmitysratkaisut, venttiilit ja säätölaitteet. Vuonna 2017 Rettig ICC:n liikevaihto oli 684 miljoonaa euroa ja yritys työllisti noin 3 000 henkilöä.

Rettig ICC:n hallituksen jäsenet:

  • Tomas von Rettig, hallituksen puheenjohtaja (toimitusjohtaja, Rettig Group)
  • Martti Ala-Härkönen (talousjohtaja, Caverion)
  • Tapio Kolunsarka (toimitusjohtaja, Ramirent)
  • Pekka Kuusniemi (toimitusjohtaja, Raisio-konserni)
  • Thomas Landell (lakiasiainjohtaja, Rettig Group)
  • Matts Rosenberg (operatiivinen johtaja, Rettig Group)
  • Tomas Ölander (talousjohtaja, Rettig Group)

Lisätietoja:
Tomas von Rettig, Rettig ICC:n hallituksen puheenjohtaja ja Rettig Groupin toimitusjohtaja

Pia Dahlqvist, viestintäjohtaja, Rettig Group
Puhelin 040 526 7813
Sähköposti pia.dahlqvist@rettig.fi

Liitteet

CV: Martti Ala-Härkönen
LinkedIn: Martti Ala-Härkönen

CV: Tapio Kolunsarka
LinkedIn: Tapio Kolunsarka

CV: Pekka Kuusniemi
LinkedIn: Pekka Kuusniemi
Twitter: @PekkaKuusniemi