29.10.2013

Nordkalkin yhteistoimintaneuvottelut päättyivät: Toiminta jatkuu kaikilla paikkakunnilla Suomessa.

Kalkkikivipohjaisten tuotteiden valmistaja Nordkalk Oy Ab sai eilen päätökseen koko Suomen henkilöstöä koskeneet yt-neuvottelut.

Neuvotteluissa haettiin uutta toimintamallia kustannustehokkuuden parantamiseksi ja kilpailukyvyn varmistamiseksi muuttuneessa markkinatilanteessa. Kalkkikivipohjaisten tuotteiden kysyntä on heikentynyt erityisesti Nordkalkin suurissa asiakassegmenteissä rakennusaine- ja paperiteollisuudessa, joista jälkimmäisessä on lisäksi meneillään pitkän aikavälin rakenteellinen muutos.

Yhteistoimintaneuvotteluissa tarkasteltiin niin tuotantokapasiteettia kuin organisaatiorakennettakin. Toiminta jatkuu kaikilla nykyisillä toimipaikoilla, mutta kapasiteetin käyttöasteen nostamiseksi tuotantoa keskitetään. Kun lisäksi organisaatiosta puretaan päällekkäisiä tehtäviä, vähenee henkilöstömäärä Suomessa nykyisestä 471:stä 418:aan. Vähennykset toteutetaan vuoden 2014 kesäkuun loppuun mennessä ja suurelta osin eläkejärjestelyillä.

Lisätietoa sekä koko tiedote: www.nordkalk.com

 

Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava korkealaatuisten kalkkikivipohjaisten tuotteiden valmistaja, jonka tuotteita käytetään mm. paperi-, teräs- ja rakennusaineteollisuudessa sekä ympäristönhoidossa ja maataloudessa. Tuotemerkki on Nordkalk. Vuonna 2012 Nordkalkin liikevaihto oli 351,0 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on n. 1100 henkilöä yli 30 paikkakunnalla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa, Virossa ja Venäjällä. Nordkalk kuuluu Rettig Group -konserniin.