08.09.2021

Purmo Group yhdistyy Virala Acquisition Company VAC:n kanssa ja listautuu

Purmo Group Oy (“Purmo Group”) ja Virala Acquisition Company Oyj. (“VAC”) ovat tänään solmineet yhdistymissopimuksen VAC:in ja Purmo Group Oy:n (“Purmo Group”) yhdistämiseksi sekä uuden yhdistetyn yhtiön listaamiseksi Nasdaq Helsinki Oy:n (”Nasdaq Helsinki”) pörssilistalle. Sulautumisen toteutumisen myötä Purmo Groupin nykyiset osakkeenomistajat, mukaan lukien Rettig Group ja omistava johto, tulevat omistamaan 73,3% C-osakkeista yhdistetyssä yhtiössä ja VAC:in nykyiset osakkeenomistajat, mukaan lukien Virala Oy Ab, 26,7% C-osakkeista yhdistetyssä yhtiössä. Sulautumisen täytäntöönpanon odotetaan tapahtuvan joulukuun 2021 loppuun mennessä edellyttäen, että sulautumisen kaikki ehdot täyttyvät ja tarvittavat viranomaishyväksynnät on saatu. Kaupankäynnin yhdistetyn yhtiön uusilla osakkeilla odotetaan alkavan Nasdaq Helsingissä sulautumisen täytäntöönpanon yhteydessä tai mahdollisimman pian sen jälkeen. Tomas von Rettigiä ehdotetaan uuden Purmo Groupin hallituksen puheenjohtajaksi sekä Matts Rosenbergiä, hallituksen varapuheenjohtajaksi.

Sen jälkeen, kun Rettig Group osti Purmo Tuote Oy: n vuonna 1970, yhtiö on kasvanut pienestä paikallisesta yrityksestä Suomessa kansainvälisesti johtavaksi kestävien sisäilman mukavuusratkaisujen toimittajaksi. Yhtiöllä on ainutlaatuinen markkina-asema, sillä se tarjoaa vesikiertoisia radiaattoreita ja muita lämmitys- ja jäähdytystuotteita, joista muodostuu kokonaisvaltaisia ja integroituja sisäilmaratkaisuja. Euroopassa Purmo Group on radiaattoritoimittajien selvä markkinajohtaja sekä yksi johtavista toimijoista ja keskeinen haastaja integroiduissa säteilyyn perustuvissa lämmitys- ja jäähdytysratkaisuissa. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli 671 miljoonaa euroa ja käyttökate (EBITDA) 85 miljoonaa euroa.

Pitkän aikavälin kestävän kehityksen trendi tukee Purmo Groupin menestystä sekä Euroopassa että maailmanlaajuisesti, rakennusten tuottaessa tänä päivänä noin 40% EU:n hiilidioksidipäästöistä. Kestävien ratkaisujen kysyntää tukee energiatehokkuuteen ja kierrätettävyyteen pyrkivä lisääntyvä sääntely sekä EU Green Deal -ohjelman vuosittainen 250 miljardin euron lisärahoituspaketti seuraavien seitsemän vuoden ajan. Energiatehokkuuden parantamisen ja rakennusten kasvihuonepäästöjen vähentämisen tavoitteiden saavuttamiseksi digitaalisten ja integroitujen ratkaisujen merkityksen odotetaan kasvavan tulevaisuudessa. Nämä tekijät hyödyttävät Purmo Groupia kokonaisvaltaisena sisäilmaratkaisujen toimittajana, joiden avulla voidaan mahdollistaa parempi sisäilma ja energiatehokkuus, Smart Home -integraatio, parempi järjestelmänhallinta ja yksinkertainen automaatio. Lisäksi odotetut myönteiset kasvunäkymät rakentamisessa ja eurooppalaiseen asuntorakentamiseen liityvät menot tukevat allaolevaa kokonaismarkkinaa.

”Rettig Groupin missio on luoda arvoa sukupolville. Strateginen tavoitteemme on omistaa ja kehittää luokkansa parhaat yhtiöt yhteistyökumppaneiden kanssa, joilla on yhteneväinen visio ja tahtotila. Purmo Groupin suunniteltu sulautuminen VAC:n kanssa sekä listautuminen ovat täysin linjassa strategiamme kanssa ja tukevat Purmo Groupin kasvustrategiaa sekä arvonluontia. Purmo Groupilla tulee jatkossakin olemaan sitoutunut omistajakunta ja kokenut johto, jolla on vahvaa näyttöä kannattavan kasvun luomisesta. Olemme erittäin ylpeitä Purmo Groupin yli 50 vuoden matkasta osana Rettig Groupia. Purmo Groupin enemmistöosakkaana, myös suunnitellun listautumisen jälkeen, tuemme täysin yhtiön kasvu- ja arvonluontistrategiaa ja olemme sitoutuneita yhtiön uuteen matkaan listayhtiönä,” toteaa Tomas von Rettig, Rettig Groupin puheenjohtaja ja Purmo Groupin puheenjohtaja.

“Päivän uutinen on tärkeä saavutus Rettig Groupin transformaatiossa ja meidän suurimmalle portfolioyhtiö Purmo Groupille. Selkeän strategisen tiekartan mukaisesti olemme viime vuosien aikana tehneet tiivistä yhteistyötä Purmo Groupin johdon ja hallituksen kanssa vahvan ja kustannustehokkaan yhtiön luomiseksi. Suunniteltu pörssilistaus tukee Purmo Groupia saavuttamaan täyden potentiaalinsa monilla tärkeillä tavoilla kuten esimerkiksi nopeutetun yrityskauppaohjelman toteuttamista,” sanoo Matts Rosenberg, Rettig Groupin toimitusjohtaja sekä Purmo Groupin hallitusjäsen.

”Globaalisti kasvava tarve löytää kestäviä ratkaisuja ilmastohaasteiden ratkaisemiseksi leimaa toimintaympäristöämme ja Purmo Groupilla on ainutlaatuinen asema yhtenä johtavista sisäilmaratkaisujen tuottajana Euroopassa ja globaalisti. Tuotteemme ja palvelumme tuottavat parempaa sisäilmaa kotitalouksissa, yrityksissä ja julkisissa tiloissa, mutta paremman energiatehokkuuden myötä ovat myös hyväksi ilmastolle. Meillä on selkeä ja hyvin määritelty kasvustrategia, jota tukevat pitkäaikaiset asiakassuhteemme tukkukauppiaiden ja asentajien kanssa ympäri Eurooppaa, Venäjällä ja Kiinassa, laadustaan ja innovaatioistaan tunnettu brändiportfolio, laaja tuotevalikoima sekä sitoutunut henkilöstö. Olen innoissani saadessani johtaa Purmo Groupia kohti listautumista tavoitettamme tulla johtavaksi kestävien sisäilmaratkaisujen toimittajaksi maailmanlaajuisesti yhdessä johtoryhmämme kanssa,” sanoo John Peter Leesi, Purmo Groupin toimitusjohtaja.

Alustavan aikataulun mukaan VAC tulee julkaisemaan esitteen sisältäen yksityiskohtaiset tiedot sulautumisesta marraskuussa 2021. VAC odottaa kutsuvansa koolle ylimääräisen yhtiökokouksen pidettäväksi arviolta 13. joulukuuta 2021. Mikäli kaikki toteuttamisedellytykset täyttyvät, sulautumisen odotetaan toteutuvan joulukuun 2021 loppuun mennessä. Kaupankäynnin uusilla osakkeilla odotetaan alkavan arviolta ensimmäisen kaupankäyntipäivänä sulautumisen täytäntöönpanon yhteydessä tai mahdollisimman pian sen jälkeen.

Yhdistyneen yhtiön nimeksi tulee Purmo Group Oyj, ja sen pääkonttori tulee sijaitsemaan Helsingissä, Suomessa.

Edellyttäen, että VAC:in ylimääräinen yhtiökokous hyväksyy ehdotuksen, Purmo Groupin hallitus koostuu vähintään seitsemästä jäsenestä sulautumisen täytäntöönpanon jälkeen, mukaan lukien Tomas von Rettig ja Matts Rosenberg Purmo Groupin nykyisestä hallituksesta ja Alexander Ehrnrooth VAC:in nykyisestä hallituksesta. Purmo Groupin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on tarkoitus nimittää Tomas von Rettig sekä varapuheenjohtajaksi Matts Rosenberg.

Rettig Group tulee yhdistymissopimuksen allekirjoittamisen ja sulautumisen täytäntöönpanon välisenä aikana arvioimaan mahdollisen joukkovelkakirjojen takaisinostotarjouksen tekemistä sekä Purmo Groupin rahoitukseen liittyvän joukkovelkakirjojen suostumusten hakumenettelyprosessin hyötyjä. Kuten aikaisemmin ilmoitettu, Rettig Group maksaa parhaillaan takaisin kaikki sen bilateraalilainat, joiden arvo on yhteensä 140 miljoonaa euroa. Lisäksi olemassa olevat luottolimiittisopimukset (RCF) on mitätöity. Rettig Groupin yritystodistusohjelma jatkuu entiseen tapaan. Ohjelman ehtojen mukaisesti Rettig Group maksaa takaisin erääntyviä yritystodistuksia voimassa olevan maturiteettiprofiilin mukaisesti.

Rettig Groupin taloudellisina neuvonantajina toimivat UBS Investment Bank ja Advium Corporate Finance, ja oikeudellisena neuvonantajana toimii Avance Asianajotoimisto Oy. Rettig Groupin ja Purmo Groupin viestinnällisenä neuvonantajana toimii Viestintätoimisto Bravura Oy.

Tarkempaa tietoa Purmo Groupin suunnitellusta sulautumisesta ja listautumisesta on saatavilla VAC:n verkkosivuilla: https://www.virala.fi/fi 

Lisätiedot: 

Rettig Group:
Matts Rosenberg, toimitusjohtaja, Rettig Group Oy: Puh. +358 40 745 5276

Purmo Group (englanniksi):
John-Peter Leesi, toimitusjohtaja, Purmo Group Oy: Puh. +44 7444 152 123

VAC:
Johannes Schulman, toimitusjohtaja, VAC Oyj: Puh.  +358 (0)50 321 7447

 

Rettig Group on suomalainen perheomisteinen sijoitusyhtiö, joka tuottaa arvoa sukupolville aktiivisena ja vastuullisena omistajana. Tärkeimmät sijoituskohteemme ovat eQ, Nordkalk, Purmo Group ja Terveystalo. Sijoitamme lisäksi yhä aktiivisemmin finanssisijoituksiin ml. pääomasijoitusrahastoihin ja yhteissijoituksiin. www.rettig.fi 

Purmo Group on yksi kansainvälisesti johtavista kestävien sisäilmaratkaisujen toimittajista. Yrityksen kattavaan tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa radiaattorit, pyyhekuivaajat, lattialämmitysratkaisut, konvektorit, venttiilit ja säätölaitteet. Yhtiön 3,300 ammattilaista toimivat 34 toimipisteessä 19 maassa ja valmistavat, myyvät ja jakelevat laatutuotteita ja -ratkaisuja asiakkaille yli 100 eri maahan ympäri maailmaa. www.purmogroup.com

Virala Acquisition Company (VAC) on suomalainen, suomalaisille pääomamarkkinoille suunniteltu yritysostoyhtiö. VAC:in tavoitteena on tunnistaa ja toteuttaa yksi tai useampi yritysosto, ja niiden avulla luoda merkittävää arvoa niin osakkeenomistajille kuin kohdeyhtiölle, ja samalla monipuolistaa Suomen pääomamarkkinoita. VAC etsii yhtä tai useampaa yhtiötä ja/tai- liiketoimintaa, jotka ovat yritysarvolla mitattuna arvioilta 50-500 miljoonaa euroa. Perustajaosakkaana yhtiössä on teollinen omistajayhtiö Virala, joka on sitoutunut hankittavien yhtiöiden pitkäjänteiseksi ankkuriomistajaksi ja kehittäjäksi. www.virala.fi