28.06.2017

Rettig Capital tukee vesikemian koulutusta lahjoittamalla Åbo Akademille

Rettig Group Oy Ab:n emoyhtiö Rettig Capital Oy Ab lahjoittaa 100 000 euroa Åbo Akademille vesikemian tutkimus- ja kehitystyön tukemiseksi.

“Veden pilaantuminen, puhtaan juomaveden puute ja tehokkaan vedenpuhdistusteknologian tarve ovat olleet viime vuosina otsikoissa ja herättäneet myös suurta akateemista kiinnostusta vesikemian alalla. Tällä lahjoituksella haluamme edistää Åbo Akademin vesikemian ja -teknologian tutkimustoimintaa,” sanoo Cyril von Rettig, Rettig Capital Oy Ab:n toimitusjohtaja.

”Åbo Akademi ottaa iloisena vastaan tämän hienon lahjoituksen, joka tulee olemaan tervetullut vahvistus tekniikan alan koulutukseemme. Tällä lahjoituksella haluamme erityisesti panostaa veden kemian ja teknologian tutkimukseen ja opetukseen. Vesikemian tärkeys on kasvanut voimakkaasti ja mielellämme vahvistamme tätä osaamista myös kemiantekniikan koulutuksessamme. Vesikemialla on myös vahva kytkös uuteen profiloitumisalueeseemme, joka on ”Meri”,” Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa sanoo.

Åbo Akademin varainhankintakampanjan tavoitteena on varmistaa laadukas tutkimus ja opetus myös tulevaisuudessa. Valtio on sitoutunut maksamaan suomalaisille yliopistoille enimmillään 150 miljoonaa euroa vastinrahaa jokaista niiden keräämää yksityistä lahjoituseuroa kohden. Vastinraha jaetaan yliopistojen kesken suhteessa niiden keräämiin yksityisiin lahjoituksiin 1.11.2014 ja 30.6.2017 välisenä aikana.

Lisätietoja:

Tomas von Rettig, toimitusjohtaja, Rettig Group: Puh. 040 7455276
Mikko Hupa, rehtori, Åbo Akademi: Puh. +358 0400 630801, mikko.hupa@abo.fi

Rettig Capital on Rettig Groupin emoyhtiö. Rettig Group on suomalainen perheomisteinen sijoitusyhtiö, joka tuottaa arvoa sukupolville aktiivisena ja vastuullisena omistajana. Rettig Groupiin kuuluvat Rettig ICC (sisäilman säätölaitteet), Nordkalk (kalkkikivipohjaiset tuotteet), Alandia (vakuutustoiminta), eQ (varainhoito ja yritysrahoitus) ja Anchor (sijoitustoiminta). Omistustensa kautta Rettig Group toimii maailmanlaajuisesti noin 28 maassa ja työllistää yli 4 000 henkilöä. www.rettig.fi

Åbo Akademi on ruotsinkielinen yliopisto, joka tarjoaa laadukkaan tutkimus- ja opiskeluympäristön sekä läheiset pohjoismaiset ja kansainväliset yhteydet. Åbo Akademi tunnetaan laajasti sen korkeasta tieteellisestä tasosta omilla profiilialueillaan. Yliopiston tutkimuksella on neljä painopistealuetta: vähemmistötutkimus, molekulaarinen prosessi- ja materiaalitekniikka, lääkekehitys ja diagnostiikka sekä meri. www.abo.fi