18.06.2018

Rettig Group muuttaa takaisin Bulevardille

Rettig Groupin pääkonttori palaa takaisin Bulevardille 26. kesäkuuta 2018. Pääkonttorin väki on työskennellyt tilapäisissä tiloissa Mannerheimintiellä syyskuusta 2017 lähtien, jolloin Bulevardin rakennuksessa aloitettiin laaja peruskorjaus. Vuodelta 1880 peräisin oleva rakennus on modernisoitu perusteellisesti viimeisen yhdeksän kuukauden aikana.

Yhdistelmä uutta ja modernia sekä vanhaa ja arvokasta

Tilojen suunnittelun lähtökohtana on ollut mielenkiintoisen historiallisen rakennuksen päivittäminen tämän päivän moderniksi ja edustavaksi työtilaksi. Samalla on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että arvokas rakennusperintö säilyy myös tuleville sukupolville.

Sijoitusyhtiössä työtä tehdään paljon tiimeissä, ja tiloja onkin nyt avarrettu tiimityöhön soveltuvaksi purkamalla seiniä ja luomalla enemmän tiimien tarpeisiin sopivampia avoimia työtiloja. Avarien tilojen ansiosta myös valo liikkuu nyt tiloissa aiempaa paremmin.

Päivittäiset kohtaamiset kahvikupillisen tai välipalan merkeissä ovat tärkeitä yhteisöllisyyden vahvistamisen hetkiä rettigiläisille. Kerroksiin suunnitelluissa viihtyisissä taukotiloissa voi myös halutessaan työskennellä nojatuolista käsin tai pitää pieniä palavereja. Moni saapuu töihin pyörällä tai on muuten liikkuvaa sorttia, ja liikunnallisten elämäntapojen tueksi työntekijöillä on käytössään muun muassa useampia suihkutiloja.

Hillitty värimaailma, pienet huolellisesti viimeistellyt yksityiskohdat ja pehmeä äänimaailma määrittävät uutta tilailmettä ja vahvistavat Rettigin avointa ja yhteisöllistä työskentelykulttuuria entisestään. Laadukkaissa, aikaa kestävissä materiaaleissa ja ratkaisuissa yhdistyy uusi ja moderni vanhaan sitä kunnioittaen. Rettig ICC:n lämmitys- ja jäähdytystuotteet ovat tilatekniikan itsestään selvä perusta.

Ensimmäiset 100 vuotta rakennus palveli panimon varastona

Bulevardi 46:ssa sijaitseva rakennus suunniteltiin alun perin Sinebrychoffille, Pohjoismaiden vanhimmalle panimolle, joka perustettiin vuonna 1819 tuolloin Helsingin laitamilla sijainneeseen Punavuoreen. Panimolle haluttiin varmistaa riittävät tuotantotilat, joten arkkitehti Sebastian Gripenberg suunnitteli uuden makasiini- ja käymiskellarirakennuksen, joka rakennettiin Bulevardille vuonna 1880.

Vuonna 1890 rakennusta laajennettiin arkkitehti Theodor Höijerin laatimien piirustusten pohjalta. Rakennus mallassiiloineen palveli Sinebrychoffin varastona yli sata vuotta. Vuonna 1990, mittavan ja huolella tehdyn remontin jälkeen, entisestä varastorakennuksesta muokattiin moderni toimistotila, joka on sittemmin toiminut Rettig Groupin pääkonttorina. Nyt toteutetun uudistuksen tavoitteena on yhtä lailla kestää toimivana ja tyylikkäänä seuraavien 30 vuoden ajan.

Lue lisää Rettigin historiasta.

Lisätietoja:
Roger Lönnberg, sijoitusjohtaja, Rettig Group

Pia Dahlqvist, viestintäjohtaja, Rettig Group
puhelin 040 526 7813
sähköposti: pia.dahlqvist@rettig.fi