01.04.2021

Rettig Group myy omistusosuutensa Alandiassa

Rettig Group on tänään allekirjoittanut sopimuksen 24,9 prosentin omistusosuutensa myymisestä meri- ja venevakuutusyhtiö Alandiassa. Osakkeet ostaa UBV Alandia Holding, jonka omistajaryhmittymään kuuluvat Ålandsbanken, Veritas Eläkevakuutus, Viking Line, Lundquist Shipping Company Limited, Wiklöf Holding ja Föreningen Konstsamfundet. Transaktion kaupallisia ehtoja ei ole julkistettu.

Alandia on yksi Pohjoismaiden ja Baltian johtavista merivakuutusyhtiöistä. Yhtiö toimi keskinäisenä vakuutusyhtiönä vuoteen 2014 asti. Rettig Groupin omistusosuus Alandiassa pohjautuu sen aiempaan omistukseen Bore-varustamossa, joka oli Alandian vakuutusasiakas ja josta tuli vuonna 2014 Alandian osakkeenomistaja sen yhtiömuodon muutoksen yhteydessä.

”Alandia on vuodesta 2014 lähtien määrätietoisesti kehittänyt strategiaansa ja liiketoimintaansa tavoitteenaan tulla johtavaksi merivakuutusasiantuntijaksi. Alandian suurimpana omistajana olemme vahvasti tukeneet yhtiön toimia kannattavuuden parantamiseksi ja nettovarallisuuden arvon kasvattamiseksi. Olemme erityisen tyytyväisiä Alandian kannattavuuden kasvuun vuonna 2020. Yhtiö on toteuttanut onnistuneen muutoksen, ja nyt on oikea aika myydä omistusosuutemme arvostetulle sijoittajaryhmälle, jonka useampi omistaja on jo ennestäänAlandian osakkeenomistaja”, toteaa Matts Rosenberg, Rettig Groupin toimitusjohtaja ja Alandian hallituksen puheenjohtaja.

Kaupan toteutumisen ehtona on Finanssivalvonnan hyväksyntä. Matts Rosenberg jatkaa Alandian hallituksessa kaupan toteutumiseen asti.

Lisätietoja:

Matts Rosenberg, toimitusjohtaja, Rettig Group: puh. +358 40 745 5276

Rettig Group on suomalainen perheomisteinen sijoitusyhtiö, joka tuottaa arvoa sukupolville aktiivisena ja vastuullisena omistajana. Tärkeimmät sijoituskohteemme ovat Alandia, eQ, Nordkalk, Purmo Group ja Terveystalo. Sijoitamme lisäksi yhä aktiivisemmin finanssisijoituksiin ml. pääomasijoitusrahastoihin and yhteissijoituksiin.

Alandia on yksi Pohjoismaiden ja Baltian johtavista merivakuutusyhtiöistä, joka on erikoistunut ammattimerenkulun, kuljetusten ja veneiden riskeihin. Alandian pääkonttori sijaitsee Maarianhaminassa. Lisäksi yhtiöllä on toimipisteitä Helsingissä, Tukholmassa ja Göteborgissa. Alandian nettovakuutusmaksutulo vuonna 2020 oli 73 miljoonaa euroa. www.alandia.com