Uutiset 14 syyskuun, 2017

Rettig Group sijoittaa Terveystaloon

Rettig Group on tänään ilmoittanut aikovansa sijoittaa Terveystaloon, joka on yksi Suomen johtavista terveydenhuollon palveluiden tarjoajista ja joka suunnittelee osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsinki päälistalle.

Ankkurisijoittajana Rettig Group on sitoutunut tietyin edellytyksin merkitsemään 10,1 % ulkona olevista osakkeista suunnitellun listautumisannin toteuttamisen jälkeen laskettuna.

”Rettig Group on yksi Suomen johtavista perheomisteisista sijoitusyhtiöistä. Missiomme on luoda arvoa sukupolville aktiivisen ja vastuullisen omistajuuden kautta. Terveystalo täyttää hyvin Rettig Groupin ydinsijoituksille asetetut kriteerit. Se on hyvin hoidettu yhtiö ja markkinajohtaja alalla, joka kasvaa rakenteellisesti ja tarjoaa samalla mielenkiintoisia mahdollisuuksia pitkäjänteiseen arvonluontiin”, sanoo Tomas von Rettig, Rettig Groupin toimitusjohtaja.

Rettig Groupin pitkäjänteinen tavoite on substanssiarvon kasvu, riskien hajautus sekä vakaa tase. Sijoitusyhtiö omistaa liiketoimintoja ja varoja usealla alalla ja eri maissa jotka yhdessä tuottavat tasaista tuottoa alhaisemmalla riskitasolla. Rettig Groupin ydinsijoituksiin kuuluvat kokonaan omistetut Rettig ICC ja Nordkalk sekä vähemmistöomistukset Alandia ja eQ. Rettig Group on ydinsijoituksissaan aktiivinen omistaja ilman määriteltyä sijoitushorisonttia.

Lisätietoja:
Tomas von Rettig, toimitusjohtaja, Rettig Group: Puh. 040 7455276

 

Rettig Group on suomalainen perheomisteinen sijoitusyhtiö, joka tuottaa arvoa sukupolville aktiivisena ja vastuullisena omistajana. Rettig Groupiin kuuluvat Rettig ICC (sisäilman säätölaitteet), Nordkalk (kalkkikivipohjaiset tuotteet), Alandia (vakuutustoiminta), eQ (varainhoito ja yritysjärjestelyt) ja Anchor (sijoitustoiminta). Omistustensa kautta Rettig Group toimii maailmanlaajuisesti noin 28 maassa ja työllistää yli 4 000 henkilöä.

Terveystalo on yksi Suomen johtavista terveydenhuollon palveluiden tarjoajista, joka tarjoaa perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluita yritys- ja yksityisasiakkaille sekä julkisen sektorin asiakkaille. Yhtiön palveluvalikoimaan kuuluvat yleislääketieteen ja erikoissairaanhoidon palvelut, diagnostiikkapalvelut, päiväkirurgia, suunterveyden palvelut ja muut liitännäispalvelut. Terveystalolla oli vuonna 2016 noin 1 miljoonaa yksityisasiakasta, sekä noin 2,7 miljoonaa lääkärikäyntiä, mikä vastasi 12 prosenttia kaikista Suomen lääkärikäynneistä. Terveystalon valtakunnalliseen toimintaan kuuluu noin 180 toimipaikkaa, jotka kattavat kaikki Suomen 20 suurinta kaupunkia, sekä yhtiön digitaaliset palvelut. Strategiansa mukaisesti yhtiö panostaa lääketieteelliseen laatuun ja myönteiseen asiakaskokemukseen, pätevään ja tyytyväiseen terveydenhuoltohenkilöstöön ja digitaalisten työkalujen kehittämiseen. Terveystalolla oli noin 4 445 työntekijää ja noin 4 400 yksityistä ammatinharjoittajaa 30.6.2017. www.terveystalo.com