27.02.2019

Rettig Group: Tomas von Rettig hallituksen puheenjohtajaksi, Matts Rosenberg toimitusjohtajaksi

Sukupolvenvaihdos Rettig Groupissa saa päätöksensä, kun nykyinen hallituksen puheenjohtaja Cyril von Rettig (s. 1954) siirtyy sivuun ja Tomas von Rettig (s. 1980) aloittaa hallituksen puheenjohtajana. Päätös siirtää Rettig Group Rettigin suvun kahdeksannelta sukupolvelta yhdeksännelle tehtiin Rettig Groupin emoyhtiön Rettig Capitalin yhtiökokouksessa 26.2.2019. Tämän seurauksena Rettig Groupin hallitus nimitti Matts Rosenbergin (s. 1977) Rettig Groupin toimitusjohtajaksi 1.3.2019 lähtien.

Cyril von Rettig:

”Urani tämän yhtiön palveluksessa alkoi 18-vuotiaana harjoittelijana vuonna 1972, ja vuonna 1988 minusta tuli hallituksen jäsen yhdessä siskoni Annin ja veljieni Tomin ja Hansin kanssa. Nyt, neljäkymmentäkuusi vuotta myöhemmin, minun on aika kiittää ja luovuttaa viestikapula seuraavalle sukupolvelle. Olen hallituksen puheenjohtajana seurannut läheltä nuoremman sukupolven kunnianhimoista ja ammattimaista tapaa johtaa yhtiötä useiden vuosien ajan, enkä voi muuta kuin olla todella ylpeä heistä ja jättää hyvillä mielin perheyhtiömme heidän osaaviin käsiinsä.”

Tomas von Rettig (BBA, CEFA) on toiminut Rettig Groupin toimitusjohtajana tammikuusta 2016 lähtien ja Rettig Groupin hallituksen jäsenenä vuodesta 2015 lähtien. Hän on hallituksen jäsen useissa Rettig Groupin portfolioyhtiöissä, kuten Rettig ICC:ssä (puheenjohtaja) ja Terveystalossa (varapuheenjohtaja). Tomas on työskennellyt Rettig Groupin palveluksessa vuodesta 2008 lähtien useissa eri tehtävissä.

Tomas von Rettig:

”Tänään kertomamme muutokset päättävät kymmenisen vuotta sitten käynnistetyn, huolella suunnitellun sukupolvenvaihdoksen. Isäni neljä vuosikymmentä kattaneen uran aikana Rettig Group on laajentunut kansainvälisesti, ja toimimme portfolioyhtiöidemme kautta nykyään noin 30 maassa ja meillä on myyntiä maailmanlaajuisesti. Minulle on kunnia kulkea isäni jalanjäljissä ja ottaa vastaan Rettig Groupin hallituksen puheenjohtajan tehtävät. Matts Rosenberg on kokemuksensa ja näyttöjensä perusteella ilmiselvä valinta seuraajakseni toimitusjohtajana, ja odotan innolla yhteistyötä Mattsin kanssa Rettig Groupin kehittämiseksi.”

Matts Rosenberg (KTT) tuli Rettig Groupin palvelukseen vuonna 2016 operatiiviseksi johtajaksi, ja hänet nimitettiin varatoimitusjohtajaksi (Deputy CEO, Head of Core investments) vuonna 2018. Matts on Nordkalkin hallituksen puheenjohtaja ja Rettig ICC:n hallituksen jäsen. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus sijoitusalalta, yrityskaupoista ja operatiivisista tehtävistä. Ennen Rettig Groupiin siirtymistä Matts toimi sijoitusammattilaisena IK Investment Partnersilla (entinen Industri Kapital) Ruotsissa ja Fortaco Groupissa talousjohtajana ja varatoimitusjohtajana.

Matts Rosenberg:

”Olen innoissani uudesta roolistani yhtiössä, ja kunnioitan syvästi sen mukanaan tuomaa vastuuta. Päätavoitteenani on kehittää Rettig Groupia uuden strategiamme mukaisesti: luomme pitkäjänteisesti arvoa aktiivisen ja vastuullisen omistamisen kautta. Haluamme olla erittäin ammattimaisesti toimiva ja arvostettu perheomisteinen sijoitusyhtiö, joka omistaa ja kehittää alansa parhaita yhtiöitä Pohjoismaissa. Meillä on hyvät valmiudet strategiamme toteuttamiseen: taitava henkilöstö, vahva brändi, ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä, omistajat, joilla on selvä visio Rettig Groupin pitkän aikavälin tavoitteista.”

Muut muutokset hallituksessa ja johtoryhmässä

Näiden muutosten yhteydessä Tom von Rettig ja Bjarne Mitts luopuvat jäsenyyksistään Rettig Groupin hallituksessa. Maria Savola, Matti Kuivalainen ja Timo Vättö jatkavat hallituksen jäseninä. Hallituksen puheenjohtajana Tomas von Rettig ei enää jatka Rettig Groupin johtoryhmän jäsenenä.

Lisätietoja

Rettig Group julkaisee vuoden 2018 taloudellisen tuloksensa 28.2.2019 klo 9.00 ja järjestää klo 11.00 tiedotustilaisuuden, jossa sekä Tomas että Matts ovat paikalla vastaamassa kysymyksiin. Tiedotustilaisuus järjestetään Rettig Groupin toimitiloissa, osoitteessa Bulevardi 46, Helsinki.

Rettig Groupin joukkovelkakirjojen sijoittajat ja pankkien edustajat ovat tervetulleita keskustelemaan aiheesta lisää pääomamarkkinapäiväämme 15.3.2019. Tapahtumaan voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä Pia Dahlqvistiin.

Pia Dahlqvist, Rettig Group, viestintä- ja henkilöstöjohtaja
Puhelin: 040 526 7813
Sähköposti: pia.dahlqvist@rettig.fi

Liitteet

LinkedIn: Tomas von Rettig

LinkedIn: Matts Rosenberg