08.05.2014

Rettig ICC harkitsee lämpöpattereiden tuotannon lopettamista Pietarsaaressa

Rettig ICC harkitsee lämpöpattereiden tuotannon lopettamista Pietarsaaressa ja käynnistää yt-neuvottelut.  

– Paneeliradiattoreiden kysynnän laskusta Euroopassa, ylikapasiteetista ja korkeista tuotantokustannuksista johtuen Rettig ICC on tänään ilmoittanut harkitsevansa lämpöpattereiden tuotannon lopettamista Pietarsaaressa.
– Enintään 110 työntekijää koskevat yt-neuvottelut alkavat tänään. Rettig ICC:llä on Pietarsaaressa yhteensä 130 työntekijää.
– Mikäli yt-neuvottelut johtavat irtisanomisiin, arviolta neljäsosalla neuvottelun piiriin kuuluvasta noin 110 työntekijästä on todennäköisesti mahdollisuus varhaiseläkkeeseen.
– Rettig ICC aikoo käynnistää “Uuteen työhön” -ohjelman tukeakseen niiden työntekijöiden uudelleen työllistymistä, joita mahdollinen tuotannon lopettaminen koskisi.

Markkina-analyysien mukaan lämpöpattereiden kysyntä Euroopassa on laskenut yli kolmanneksen viimeisten seitsemän vuoden aikana, mistä on seurannut merkittävää ylikapasiteettia. Lämpöpattereiden tuotantomäärät Pietarsaaressa ovat samassa ajassa pudonneet alle puoleen, joten yli puolet tehtaan tuotantokapasiteetista on käyttämättä.

Säilyttääkseen kilpailukykynsä ja jatkaakseen ylikapasiteetin vähentämistä tehtaillaan Rettig ICC harkitsee keskittävänsä Pietarsaaren nykyisen tuotannon Rettig ICC:n muihin tehtaisiin Euroopassa, lähinnä Rybnikiin Puolassa, jossa tuotantokustannukset ovat alhaisemmat ja jossa on käyttämätöntä kapasiteettia.

Yt-neuvottelut eivät koske Rettig ICC:n markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua Pietarsaaressa.

Yt-neuvotteluissa Rettig ICC aikoo käynnistää “Uuteen työhön” -ohjelman tukeakseen niiden työntekijöiden uudelleen työllistymistä, joita mahdollinen tuotannon lopettaminen koskisi.

Lisätietoa:
Hans Sohlström, Rettig ICC:n hallituksen puheenjohtaja: puh. +09 6188 3220 (median tavattavissa tänään 8.5.2014 kello 10.15-13.00)

Rettig ICC:stä
Rettig ICC (Indoor Climate Comfort) on Euroopan johtava lämpöpattereiden, sisäilman säätölaitteiden, lattialämmitysjärjestelmien ja venttiileiden kehittäjä, valmistaja ja toimittaja. Rettig ICC:llä on 15 tehdasta 11 maassa ja sen tuotteita myydään yli 50 maassa. Rettig ICC:n liikevaihto on noin 554 milj. euroa ja se on osa Rettig Groupia.