01.12.2015

Rettig ICC:n Emmeti-kauppa saatu päätökseen

Rettig ICC on saanut pohjoisitalialaisen LVI-yrityksen Emmeti S.p.A.:n oston päätökseen. Yritysosto tukee Rettig ICC:n kasvu- ja innovaatiostrategiaa lisäämällä uutta teknologiaa Rettig ICC:n nykyiseen sisäilman säätölaitevalikoimaan ja vahvistamalla yhtiön asemaa kasvavilla lattialämmitysmarkkinoilla. Lisäksi yritysosto avaa Rettig ICC:lle uusia maantieteellisiä markkinoita.

”Asiakkaamme ovat siirtymässä yhä enemmän integroituihin LVI-järjestelmiin samalla kun rakennusten energiatehokkuuden vaatimukset ja kysyntä kasvavat jatkuvasti. Lisäksi Rettig ICC:n markkinat ovat konsolidoitumassa. Yritysosto on näin ollen meille strategisesti tärkeä. Sen ansiosta voimme tarjota uusia energiatehokkaita sisäilman säätöratkaisuja ja pääsemme uusille maantieteellisille markkinoille. Emmetillä on 20 000 asiakasta maailmanlaajuisesti, vuonna 2014 sen liikevaihto oli 109 miljoonaa euroa ja yhtiöllä on 320 osaavaa työntekijää. Aloitamme nyt Emmetin integroimisen, joka on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2016 syksyyn mennessä”, toteaa Neil Macpherson, Rettig ICC:n toimitusjohtaja.

Emmetin osto tukee Rettig ICC:n tavoitetta monipuolistaa sisäilman säätölaitevalikoimaa perinteisistä teräslämpöpattereista kasvavaan lattialämmityssegmenttiin, putkitarvikkeisiin ja säätimiin. Emmeti tuo Rettig ICC:lle myös uutta teknologiaa ja liiketoimintaa lämpöpumppu-, ilmastointi- ja aurinkopaneelituotteissa.

Rettig ICC:llä on vahva markkina-asema suuressa osassa Eurooppaa lukuun ottamatta Etelä-Eurooppaa, jossa Emmetillä on vahva jalansija – varsinkin Italiassa. Emmetillä on vankka asiakaskunta myös monissa muissa maissa kuten Brasiliassa ja Espanjassa, joissa Rettig ICC ei ole juurikaan edustettuna.

Yritysten toisiaan täydentävät maantieteelliset toimialueet ja tuotantolaitokset mahdollistavat merkittäviä synergiaetuja. Emmetillä on kolme tuotantolaitosta Pohjois-Italiassa, joista yksi sijaitsee keskellä Italian messinkituotantoaluetta lähellä Brescian kaupunkia.

Kaupan myyjinä ovat italialainen pääomasijoittaja PM&Partners sekä Emmetin toimitusjohtaja ja perustajaosakas Mario Martin. Kaupan toteutuksen jälkeen Rettig ICC omistaa 91 % ja Mario Martin 9 % Emmetin osakkeista. Mario Martin siirtyy myös Rettig ICC:n johtoryhmän jäseneksi ja raportoi Rettig ICC:n toimitusjohtajalle.

Lisätietoja:
Hans Sohlström, Rettig Groupin toimitusjohtaja sekä Rettig ICC:n hallituksen puheenjohtaja:
Puh. 040 7455276
Neil Macpherson, Rettig ICC:n toimitusjohtaja: Puh. +44 191 4917301

Rettig ICC on Euroopan johtava sisäilman säätölaitteiden kuten lämpöpattereiden, lattialämmitysjärjestelmien, venttiileiden ja säätimien valmistaja. Ennen kaupan toteutumista Rettig ICC:llä oli asiakkaita yli 50 maassa sekä 15 tuotantolaitosta 11 maassa. Vuonna 2014 yrityksen liikevaihto oli noin 554 miljoonaa euroa. Rettig ICC on osa Rettig Group -konsernia. www.rettigicc.com

Emmeti Group perustettiin vuonna 1976. Se on edistyksellisten ja energiatehokkaiden lämmitys-, viemäröinti- ja ilmastointijärjestelmien johtava valmistaja. Emmeti Groupilla on pääkonttori Vigonovo di Fontanafreddassa lähellä Venetsiaa, kolme tuotantolaitosta Pohjois-Italiassa ja noin 20.000 asennus- ja tukkuasiakasta maailmanlaajuisesti. Vuonna 2014 Emmetin liikevaihto oli 109 miljoonaa euroa ja sillä oli noin 320 työntekijää. Ennen kaupan toteutumista, yrityksen omistivat PM&Partners (65 %) ja Mario Martin (35 %). www.emmeti.com