23.06.2014

Rettig ICC on päättänyt lopettaa radiaattoreiden tuotannon Pietarsaaressa

– Rettig ICC on tänään päättänyt lopettaa radiaattoreiden tuotannon Pietarsaaressa. Syynä ovat paneeliradiaattoreiden kysynnän lasku Euroopassa, ylikapasiteetti ja korkeat tuotantokustannukset Pietarsaaressa.
– Yt-neuvottelut koskivat enintään 110 työntekijää. Rettig Lämmön noin 130 työntekijästä 86 työntekijän työsuhde päättyy irtisanomiseen. Heistä 20 on oikeutettu eläkejärjestelyihin. Osa työntekijöistä on jo siirtynyt uuden työnantajan palvelukseen.
– 38 työntekijää jatkaa Rettig Lämpö Oy Ab:n palveluksessa lähinnä markkinointi, myynti ja asiakaspalvelu -tehtävissä.
– Työntekijöiden uudelleentyöllistymistä tukevasta ”Uuteen työhön” -ohjelmasta on sovittu.

Rettig ICC keskittää Pietarsaaren nykyisen 33 mm:n radiaattorituotannon Rettig ICC:n tehtaalle Rybnikiin Puolaan, missä on alhaisemmat tuotantokustannukset ja yhtiöllä on käyttämätöntä kapasiteettia. Milo-sähkölämmittimien tuotanto siirretään Biachen tehtaalle Ranskaan, koska valtaosa tämän tuotteen asiakkaista on Ranskassa. Konvektoreiden tuotanto siirretään Hullin tehtaalle Isoon-Britanniaan, jossa myös on käyttämätöntä tuotantokapasiteettia. Radiaattoreiden tuotanto Pietarsaaressa päättyy noin puolen vuoden kuluessa.

Työntekijöiden uudellentyöllistymistä tukeva ”Uuteen työhön” -ohjelma toteutetaan. Ensimmäinen ”Uuteen työhön” -päivä järjestetään työntekijöille keskiviikkona 25.6. Tilaisuudessa kerrotaan tarkemmin ”Uuteen työhön” -ohjelman sisällöstä, kuunnellaan asiantuntijaesityksiä työnhausta ja tavataan yrityksiä, joilla on lisätyövoiman tarve.

Toimittajat kutsutaan “Uuteen työhön” -ohjelman lehdistötilaisuuteen Rettig Lämpö Oy Ab:lle (Tupakkakatu, Pietarsaari) keskiviikkona 25.6.2014 klo 16.00.

Lisätietoa:
Carl-Anders Nygård, toimitusjohtaja, Rettig Lämpö Oy Ab: 050 437 0162
Hans Sohlström, Rettig ICC:n hallituksen puheenjohtaja: puh. 09 6188 3220

Rettig ICC:stä
Rettig ICC (Indoor Climate Comfort) on Euroopan johtava lämpöpattereiden, sisäilman säätölaitteiden, lattialämmitysjärjestelmien ja venttiileiden kehittäjä, valmistaja ja toimittaja. Rettig ICC:llä on 15 tehdasta 11 maassa ja sen tuotteita myydään yli 50 maassa. Rettig ICC:n liikevaihto on noin 554 milj. euroa ja se on osa Rettig Groupia.