Uutiset 10 marraskuun, 2015

Rettig ICC ostaa italialaisen Emmeti S.p.A.:n ja laajenee uusille markkinoille

Rettig ICC ostaa 91 % pohjois-italialaisesta LVI-alan yrityksestä Emmeti S.p.A.:sta italialaiselta pääomasijoittajalta PM & Partnersilta sekä Emmetin nykyiseltä toimitusjohtajalta ja yhdeltä perustajalta Mario Martinilta. Yritysosto tukee Rettig ICC:n kasvu- ja innovaatiostrategiaa avaamalla uusia maantieteellisiä markkinoita ja lisäämällä uutta teknologiaa Rettig ICC:n nykyiseen sisäilman säätölaitevalikoimaan. Lisäksi kauppa vahvistaa Rettig ICC:n asemaa lattialämmitysmarkkinoilla.

Emmeti S.p.A.:n (Emmeti) osto tukee Rettig ICC:n tavoitetta monipuolistaa sisäilman säätölaitevalikoimaa perinteisistä teräslämpöpattereista kasvavaan lattialämmityssegmenttiin, putkitarvikkeisiin ja säätimiin. Emmeti tuo Rettig ICC:lle myös uutta teknologiaa ja liiketoimintaa lämpöpumppu-, ilmastointi- ja aurinkopaneelituotteissa.

Rettig ICC:llä on vahva markkina-asema suuressa osassa Eurooppaa lukuun ottamatta etelää, jossa Emmetillä on vahva jalansija – varsinkin Italiassa. Emmetillä on vankka asiakaskunta myös monissa muissa maissa kuten Brasiliassa ja Espanjassa, joissa Rettig ICC ei ole juurikaan edustettuna.

Yritysten toisiaan täydentävät tuotteet ja maantieteelliset toimialueet mahdollistavat merkittäviä synergiaetuja myynti- ja ostotoiminnoissa.

Kauppaan kuuluu myös FIV S.r.l, joka on Italian johtava venttiileiden ja liittimien valmistaja. Yhtiö sijaitsee myös Pohjois-Italiassa, lähellä Brescian kaupunkia ja on osa Emmeti-konsernia.

Yrityskauppa rahoitetaan käteisellä, lyhytaikaisilla rahoitusinstrumenteilla ja uudella 25 miljoonan euron pankkilainalla. Kauppa ei vaadi kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja sen arvioidaan toteutuvan vuoden 2015 loppuun mennessä.

Mario Martin säilyttää 9 % Emmetin osakkeista ja siirtyy Rettig ICC:n johtoryhmän jäseneksi. Martin raportoi Rettig ICC:n toimitusjohtajalle Neil Macphersonille.

”Yritysosto on meille strategisesti tärkeä, koska se on Rettig ICC:lle avaus sekä uusille maantieteellisille markkinoille että uusille energiatehokkaille sisäilman säätöratkaisuille,” toteaa Neil Macpherson, Rettig ICC:n toimitusjohtaja.

Rettig Groupin neuvonantajina ovat toimineet Advium Corporate Finance ja Benedetti & Associates sekä juridisena neuvonantajana Nunziante Magrone. Myyjien ja Emmetin juridisina neuvonantajina ovat toimineet Di Tanno & Associati ja Gianni Origoni Grippo Cappelli & Partners. PM & Partnersin neuvonantajana on toiminut Banca IMI (Intesa Sanpaolo Group).

Emmeti -yritysoston englanninkielinen esitys ja telco (katso ”Muut esitykset”).

Lisätietoja:
Neil Macpherson, Rettig ICC:n toimitusjohtaja: Puh. +44 191 4917301
Mario Martin, Emmetin toimitusjohtaja: Puh.+39 (0)434 567911
Hans Sohlström, Rettig Groupin toimitusjohtaja sekä Rettig ICC:n hallituksen puheenjohtaja: Puh.+358 (0)9 6188 3220
Massimo Grasselli, Managing Partner, PM & Partners: Puh.+39 (0)2 7249041

Rettig ICC on Euroopan johtava sisäilman säätölaitteiden kuten lämpöpattereiden, lattialämmitysjärjestelmien, venttiileiden ja säätimien valmistaja. Rettig ICC:llä on asiakkaita yli 50 maassa sekä 15 tuotantolaitosta 11 maassa. Vuonna 2014 yrityksen liikevaihto oli noin 554 miljoonaa euroa. Rettig ICC on osa Rettig Group -konsernia. www.rettigicc.com, www.rettig.fi

Emmeti Group perustettiin vuonna 1976. Se on edistyksellisten ja energiatehokkaiden lämmitys-, viemäröinti- ja ilmastointijärjestelmien johtava valmistaja. Emmeti Groupilla on pääkonttori Vigonovo di Fontanafreddassa lähellä Venetsiaa, kolme tuotantolaitosta Pohjois-Italiassa ja noin 20.000 asennus- ja tukkuasiakasta maailmanlaajuisesti. Vuonna 2014 Emmetin liikevaihto oli 109 miljoonaa euroa ja sillä oli noin 320 työntekijää. Yrityksen omistavat PM & Partners (65 %) ja Mario Martin, Emmeti Groupin toimitusjohtaja ja yksi sen perustajista (35 %). www.emmeti.com

PM & Partners on vuonna 2000 perustettu pääomasijoittaja, joka sijoittaa Italian keskisuuriin yrityksiin. Yhtiöllä on vankka kokemus sijoituksista keskisuuriin italialaisiin perheyhtiöihin. PM&Partners II -rahasto keräsi 340 miljoonaa euroa vuonna 2008 ja Emmeti oli sen ensimmäinen sijoitus. www.pm-partners.it