24.08.2017

Rettig muuttaa uusiin tiloihin Helsingissä

Rettig Group muuttaa 1.9.2017 pääkonttorinsa uuteen osoitteeseen Helsingissä, Mannerheimintie 14A, 9. kerros, kun nykyisissä toimitiloissa Bulevardi 46:ssa aloitetaan peruskorjaus syyskuun alussa. Yhtiö muuttaa takaisin, kun korjaustyö on tehty viimeistään kesällä 2018.

Rettig Groupin pääkonttori on sijainnut Bulevardi 46:ssa Helsingin Punavuoressa vuodesta 1990 lähtien, sen jälkeen kun yhtiö osti Sinebrychoffin vuonna 1984. Rakennus peruskorjattiin silloin arkkitehti Juhani Kataisen suunnitelmien pohjalta. Lähes 30 vuotta myöhemmin moni rakennusmateriaali on tullut käyttöikänsä loppuun, ja rakennus on syytä modernisoida, kuitenkin ottaen huomioon rakennuksen kulttuurihistoriallisen arvon Helsingissä.

Rakennus suunniteltiin alun perin Pohjoismaiden vanhimmalle panimolle, Sinebrychoffille, joka perustettiin vuonna 1819 Rööperiin (nyk. Punavuori) silloisen Helsingin laitamille. Panimon laajenevien tilatarpeiden tyydyttämiseksi arkkitehti Sebastian Gripenberg suunnitteli vuonna 1880 panimolle uuden makasiini- ja käymiskellarirakennuksen. 1890 rakennusta laajennettiin arkkitehti Theodor Höijerin laatimien piirustusten pohjalta. Rakennus mallassiiloineen palveli Sinebrychoffin varastona yli sata vuotta ja on vuodesta 1990 toiminut Rettig Groupin pääkonttorina.

Lue lisää Rettigin historiasta.

Lisätietoja:
Tomas von Rettig, Rettig Groupin toimitusjohtaja
Puh.: 040 7455276

Rettig Group on suomalainen perheomisteinen sijoitusyhtiö, joka tuottaa arvoa sukupolville aktiivisena ja vastuullisena omistajana. Rettig Groupiin kuuluvat Rettig ICC (sisäilman säätölaitteet), Nordkalk (kalkkikivipohjaiset tuotteet), Alandia (vakuutustoiminta), eQ (varainhoito ja yritysjärjestelyt) ja Anchor (sijoitustoiminta). Omistustensa kautta Rettig Group toimii maailmanlaajuisesti noin 28 maassa ja työllistää yli 4000 henkilöä. www.rettig.fi