Uutiset 29 kesäkuun, 2017

Ruotsin korkein hallinto-oikeus ei kumoa hallituksen tekemään Natura 2000 -päätöstä Gotlannissa

Ruotsin korkein hallinto-oikeus ilmoitti tänään, että se ei kumoa Ruotsin hallituksen 31.8.2015 tekemää päätöstä, jonka mukaan Nordkalkin suunniteltu Bungen louhos Pohjois-Gotlannissa osoitetaan uudeksi Natura 2000 -alueeksi.

– Olemme yllättyneitä korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä. Nordkalkilla on ennestään lainvoimainen lupa harjoittaa kalkinlouhintaa kyseisillä alueilla, Ruotsin maa- ja ympäristötuomioistuimen myöntämä lupa ja lupaehdot, ja lupaprosessi on jatkunut jo yli 11 vuotta, sanoo Nordkalkin toimitusjohtaja Hannu Hautala.

– Se, että oikeuskäsittelyssä ei ole voitu osoittaa valtion käsittely- ja päätösprosessissa virheitä, jotka olisivat vaikuttaneet lopputulokseen, antaa meille aiheen edelleen selvittää tähän tilanteeseen johtaneita asioita. Aiomme muun muassa harkita mahdollisuutta nostaa asia esille Eurooppa-tuomioistuimessa, toteaaHannu Hautala.

Nordkalk käy tämänpäiväisen tuomion läpi ennen päätöstä seuraavista toimista. Sen jälkeen yhtiö ottaa kantaa siihen, mitä tämänpäiväinen päätös merkitsee lupakäsittelylle maa- ja ympäristöylioikeudessa.

Lisätietoja:
Hannu Hautala
Toimitusjohtaja, Nordkalk
Puh. 020 753 7107, 040 712 2432
hannu.hautala​@nordkalk.com

Eva Feldt
Viestintäpäällikkö, Skandinavia
+46 (0)10-476 2664, +46 (0)739-20108
eva.feldt​@nordkalk.com

Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava kalkkikivipohjaisten tuotteiden ja ratkaisujen toimittaja. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille kuten sellu- ja paperi- sekä kaivos- ja terästeollisuudelle, rakentamiseen ja kemianteollisuudelle. Sovellustemme avulla parannetaan ilman ja veden laatua ja lisätään viljelysmaan tuottavuutta. Nordkalkilla on tuotantoa yli 20 paikkakunnalla Itämeren ympärillä ja Keski-Euroopassa, joten olemme aina lähellä asiakkaitamme. Yhtiön palveluksessa on 1000 henkilöä, ja vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli 298 milj. euroa. Nordkalkin omistaa suomalainen perheyritys Rettig Group.

Rettig Group on suomalainen perheomisteinen sijoitusyhtiö, joka tuottaa arvoa sukupolville aktiivisena ja vastuullisena omistajana. Rettig Groupiin kuuluvat Rettig ICC (sisäilman säätölaitteet), Nordkalk (kalkkikivipohjaiset tuotteet), Alandia (vakuutustoiminta), eQ (varainhoito ja yritysjärjestelyt) ja Anchor (sijoitustoiminta). Omistustensa kautta Rettig Group toimii maailmanlaajuisesti noin 28 maassa ja työllistää yli 4,000 henkilöä.