Senaste nytt februari 7, 2014

Förändringar i Rettig Capitals ägande

Som ett led i befästandet av familjens långsiktiga och engagerade ägande i Rettig Groups moderbolag Rettig Capital har Cyril von Rettig överlåtit en del av sina aktier till hans dotter Maria och hans son Tomas.

Ägandet mellan Cyril och Tom von Rettigs släktgrenar behålls oförändrat enligt följande:

Cyril von Rettigs släktgren        61%
Tom von Rettigs släktgren        39%

Maria och Tomas blir båda medlemmar i Rettig Capitals styrelse. För övrigt leder detta inte till förändringar i bolagens styrning. Cyril von Rettig fortsätter som styrelseordförande för Rettig Group och hans barn fortsätter med sina nuvarande uppgifter i och utanför bolagen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Styrelseordförande Bjarne Mitts
Rettig Capital
bjarne.mitts@rettig.fi
Tel. +358 400 317 400

Rettig Group är ett finskt familjeföretag som skapar värde för generationer genom hållbar och långsiktig tillväxt. I alla våra affärsverksamheter eftersträvar vi ledande marknadspositioner och högre kundvärde med mindre miljöpåverkan. Rettig Group äger Rettig ICC – Europas ledande producent av värmeelement och reglage av inomhustemperatur; Nordkalk – Nordeuropas ledande tillverkare av kalkstensbaserade produkter för industri, lantbruk och miljövård; och Bore – leverantör av industriella sjöfrakttjänster. År 2013 var Rettig Groups omsättning 974 miljoner euro och bolaget hade cirka 4,300 anställda i 25 länder.