Senaste nytt april 15, 2019

Nya roller och ansvarsområden i Rettig Groups investeringsverksamhet

Vissa ändringar genomförs i rollerna och ansvarsområdena i Rettig Groups investeringsverksamhet i syfte att stödja implementeringen av koncernens strategi.

Rettig Groups investeringsstrategi består av (1) Privatägda kärninvesteringar (Rettig ICC, Nordkalk och Alandia), (2) Noterade kärninvesteringar (Terveystalo och eQ) och (3) Finansiella investeringar (mindre passiva investeringar som huvudsakligen görs i riskkapitalfonder och saminvesteringar). Dessutom tillhandahåller Rettig Group Family Office-tjänster till vissa medlemmar i Rettig-familjen.

I syfte att tydliggöra organisationsstrukturen och ansvarsområdena, och möjliggöra ytterligare synergier i vår investeringsverksamhet, kommer en ny roll i form av en Chief Investment Officer (CIO) introduceras i ledningsgruppen, som ska leda hela Rettig Groups investeringsverksamhet. Denna roll kommer att ersätta de tidigare investeringsrollerna i Rettig Groups ledningsgrupp (Head of Core Investments och Head of Financial Investments). Matts Rosenberg tar sig an rollen som tillförordnad CIO utöver jobbet som CEO för Rettig Group.

Rettig Group avser att ytterligare utveckla Family Office-erbjudandet och därför kommer Roger Lönnberg, tidigare Head of Financial Investments, träda in i denna nya roll som Head of Family Office och fokusera på att utveckla dessa tjänster på heltid. I den nya rollen som Head of Family Office rapporterar han till CIO för Rettig Group, och Roger kommer följaktligen i denna nya position inte längre vara en del av Rettig Groups ledningsgrupp.

Ytterligare information

Matts Rosenberg, verkställande direktör, Rettig Group

Pia Dahlqvist, Head of Communications and HR, Rettig Group
Tel. +358 40 526 7813
E-post: pia.dahlqvist@rettig.fi