Senaste nytt mars 20, 2019

Paul Gustavsson utsedd till vd för Nordkalk

Nordkalks styrelse har utsett Paul Gustavsson (född 1966) till ny vd för Nordkalk från och med den 29 april 2019. Han kommer att rapportera till Matts Rosenberg, styrelseordförande för Nordkalk och vd för Rettig Group.

Paul har tidigare arbetat som vd och koncernchef för Britax Group Ltd (UK), den världsledande tillverkaren av bilbarnstolar. Innan Britax Group arbetade han på Volvo Cars i över 15 år i olika ledningsroller. Paul inledde sin karriär som strategisk konsult för Arthur D. Little. Paul har en masterexamen i industriell ekonomi från Chalmers tekniska högskola och är svensk medborgare.

”Nordkalk har en stark kärnverksamhet, men samtidigt avsevärd förbättringspotential. Vårt mål är att göra Nordkalk till ett branschledande företag och vi har en tydlig vision för hur vi ska åstadkomma detta. Vi är mycket glada över att utse Paul Gustavsson som vd för Nordkalk, så att han kan leda den här utvecklingsresan, givet hans omfattande industriella erfarenhet och goda meritlista inom change management”, säger Matts Rosenberg.

”Det är spännande att axla rollen som vd för Nordkalk, ett företag med lång erfarenhet inom sin bransch och kunnig personal. Jag har en tydlig bild av vägen för företagets utveckling och ser fram emot att arbeta tillsammans med Nordkalks ledningsgrupp och anställda för att förverkliga verksamhetens fulla potential”, säger Paul Gustavsson.

Paul efterträder Marcel Gestranius som har varit tillförordnad vd för Nordkalk sedan januari 2019. Marcel har varit CFO för Nordkalk sedan 2015 och kommer att fortsätta i den rollen.

Mer information

Matts Rosenberg, styrelseordförande för Nordkalk och vd för Rettig Group

Pia Dahlqvist, Head of Communications and HR, Rettig Group
Tel. +358 40 526 7813
E-post: pia.dahlqvist@rettig.fi

Curriculum Vitae

Paul Gustavsson
Born 1966
Swedish citizen
M.Sc. Industrial Engineering and Management, Chalmers University of Technology

2015–2018
Group CEO, Britax Group Ltd., Camberley (UK)

2013 – 2015
Vice President, Corporate Strategy & Alliances, Volvo Cars

2010 – 2013
Senior Vice President, Business Office, Volvo Cars

2009 – 2010
Vice President, Business Development, Volvo Cars

2004 – 2009
Director, Product Planning, Volvo Cars

2001 – 2004
Commercial Project Leader, New Car Programs, Volvo Cars

1999 – 2001
Manager, Launch and Strategic Planning, Market Area Europe, Volvo Cars, Brussels (Belgium)

1993 – 1999
Senior Management Consultant, Arthur D. Little

1992 – 1993
Research Assistant and teacher, Chalmers University of Technology, Industrial Org. Department

1991 – 1992
Customer Service, Ford of Europe, Cologne (Germany)

Rettig Group är ett familjeägt investeringsbolag som skapar värde för generationer genom aktivt och ansvarsfullt ägande. I Rettig Group ingår Rettig ICC (värmeelement och reglering av inomhustemperatur), Nordkalk (kalksten), Alandia (försäkring), Terveystalo (hälsovårdstjänster), eQ (kapitalförvaltning och corporate finance) och Anchor (finansiella investeringar). Genom sina innehav har Rettig Group över 4 000 anställda i cirka 28 länder.

Nordkalk är Nordeuropas ledande leverantör av kalkst ensbaserade produkter. Vi erbjuder nödvändiga råmaterial till ett stort antal industrier såsom pappers- och cellulosaindustrin, stål- och gruvindustrin, bygg- och kemi-industrin. Våra lösningar bidrar till renare luft och vatten liksom en ökad produktivitet inom lantbruket. Med produktion på mer än 20 orter runt Östersjöregionen och i Centraleuropa, Norge och Turkiet är vi nära våra kunder. Företaget sysselsätter 1000 personer, varar 150 i Sverige, och hade en omsättning på 300 miljoner euro 2018. Nordkalk ägs av Rettig Group.