14.07.2017

Perttu Louhiluoto utnämnd till verkställande direktör för Rettig ICC

Rettig ICC b.v:s styrelse har utnämnt Perttu Louhiluoto (53), ekon. mag. och jur.kand., till verkställande direktör för Rettig ICC. Han tillträder tjänsten senast i slutet av 2017. Rettig ICC:s nuvarande VD, Neil Macpherson, avgår i pension men fortsätter tills dess som Senior Advisor.

Perttu Louhiluoto är direktör för Metsos Service -affärsområde. Han har jobbat för Metso sedan 2008 och sedan 2011 har han varit direktör för olika andra affärsområden inom Metso. Före Metso var han partner på konsultbolaget McKinsey & Company.

Perttu är också styrelsemedlem i Cramo och i East Office of Finnish Industries. Dessutom är han grundare och styrelseordförande för My o My Oy.

“Jag är väldigt nöjd med utnämningen av Perttu till Rettig ICCs VD. Han har omfattande ledarskapserfarenhet från sina tidigare uppdrag som kommer att vara till stor nytta för Rettig ICC, som är Rettig Groups största portföljbolag. Jag tackar Neil för hans utomordentliga insats som VD för Rettig ICC och önskar Perttu välkommen till Rettig ICC och Rettig Group”, säger Tomas von Rettig, ordförande för Rettig ICC:s styrelse och VD för Rettig Group.

Tilläggsinformation:
Tomas von Rettig, ordförande för Rettig ICC:s styrelse och VD för Rettig Group, eller Perttu Louhiluoto:
Tfn +358 (0)40 745 5276

Rettig Group är ett familjeägt investeringsbolag som skapar värde för generationer via aktivt och ansvarsfullt ägarskap. I Rettig Group ingår Rettig ICC (värmeelement och reglering av inomhustemperatur), Nordkalk (kalksten), Alandia (försäkring), eQ (fondförvaltning och corporate finance) och Anchor (finansiella investeringar). Genom sina innehav har Rettig Group över 4000 anställda i cirka 28 länder. www.rettig.fi

Med omsättning kring 645 miljoner euro är Rettig ICC (Indoor Climate Comfort) Europas ledande leverantörer av värmesystem och lösningar för reglering av inomhustemperatur. Rettig ICC planerar, tillverkar och levererar radiatorer, inneluftsregulatorer, golvvärmesystem och ventiler till kunder i över 50 länder. Bolaget har produktion och distribution på 23 orter i Österrike, Belgien, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungern, Irland, Italien, Polen, Sverige, Turkiet och Storbritannien. www.rettigicc.com

CV: PERTTU LOUHILUOTO

Professional experience:
Metso 2008-
– President, Minerals Services Business Area, 2015-
– President, Flow Control Business Area, 2014-2015
– President, Automation Business Area, 2012-2014
– President, Energy and Environmental Technology Business Area, 2011
– Senior Vice President, Market Area EMEA, Mining & Construction Segment, 2009-2010
– Senior Vice President, Operational Excellence, 2008-2009

McKinsey & Company 1991-2008
– Partner, 2000-2008
– Consultant, 1991-1999

Positions of trust:
– Cramo Oyj: Member of the Board of Directors
– East Office of Finnish Industries Ltd: Deputy Member of the Board of Directors
– My o My Oy: Co-Founder and Chairman of the Board

Education:
M.Sc. (Economics), Helsinki School of Economics and Business Administration, Finland
Master of Law, University of Helsinki

Languages:
Finnish, English, Swedish, German